top of page

De cele mai multe ori credem ca a intelege este de ajuns pentru a schimba ceva.

 

 

 

 

 

 

 

 

Introducand metode creative de embodiment in lucru individual (terapie, coaching) sau de grup, iti propun o abordare din 3 dimensiuni (corp, minte, creier), care sa ofere un teren extins de cunoastere si actiune. Luand in considerare resursele si piedicile fiecarei dimensiuni in parte, cele trei directii de studiu (practici corporale, psihologie si neurostiinte) ofera tot mi multe indicii cu privire la interdependenta lor.

Fie ca este vorba de obiceiuri, patternuri, relatii, sau moduri in care abordam proiecte in viata, a ramane la nivel mental inseamna sa ne limitam la o singura dimensiune. Iar acest lucru poate duce in timp la o discrepanta intre gand, emotie si corp.

Embodiment, asa cum este definit, reprezinta forma tangibila si vizibila a unei idei, calitati, emotii sau stari interioare.

Din aceasta perspectiva, cea mai vizibila forma a noastra este corpul.

Modul in care ne miscam, interactionam, ne pozitionam si ne purtam propriul corp, poate determina cine suntem.

Untitled design(2).jpg

Mintea poate da forma corpului dar si invers, expresia si functionarea corpului poate modela modul in care gandim si simtim.

Nu ma refer la corp ca la un ansamblu fizc de elemente, sau o imagine mai mult sau mai putin estetica asa cum suntem invatati sa il privim.

 

Ma refer la un sistem dinamic, aflat in continua miscare, cu schimbari mecanice si fiziologice.

Ma refer la acel spatiu complex si inteligent pe care mintea uita de multe ori sa il locuiasca cu atentia sa.

Un taram al senzatiilor, emotiilor si intuitiilor. Acolo unde ideile sau credintele noastre pot avea o expresie unica.    

bottom of page